ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Μεταπτυχιακά στην Αγγλία

Σκέφτεσαι να κάνεις μεταπτυχιακό στην Αγγλία; Εμείς στο H.A.L.O. μπορούμε να σου δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεσαι, για να πάρεις τη σωστή απόφαση σχετικά με την ειδικότητα του μεταπτυχιακού σου. Με πάνω από 35.000 διαθέσιμα μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια της Βρετανίας, μπορούμε να βρούμε μαζί το ιδανικό μεταπτυχιακό για εσένα.

Αφού ο σπουδαστής επιλέξει το Μεταπτυχιακό που επιθυμεί, ακολουθεί η διαδικασία των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια.

Στο H.A.L.O., έχοντας 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εκπαίδευσης, μπορούμε να αναλάβουμε τη διαδικασία των αιτήσεων προς τα Πανεπιστήμια (συλλογή απαραίτητων εγγράφων, μεταφράσεις, σύνταξη αιτήσεων) όπως και την εύρεση εστίας, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σου!

Ιδιαίτερη ζήτηση στα κρατικά Πανεπιστήμια της Αγγλίας, έχουν μεταπτυχιακά προγράμματα στους παρακάτω κλάδους:

 • Οικονομικά
 • Ναυτιλιακά
 • Μηχανολόγοι / Μηχανικοί
 • Φυσικοθεραπεία
 • Ψυχολογία
 • Ιατρικά Επαγγέλματα
 • Εκπαίδευση / Ειδική Αγωγή

Προϋποθέσεις για Αποδοχή Μεταπτυχιακού Υποψηφίου

Tα απαιτούμενα έγγραφα που χρειάζονται για να υποβληθεί αίτηση για μεταπτυχιακό τίτλο σε ένα βρετανικό πανεπιστήμιο είναι:

 • Μεταφρασμένα και επικυρωμένα αντίγραφα των μαθημάτων και των βαθμών, στα οποία ο υποψήφιος έχει επιτύχει όλα τα χρόνια φοίτησης σε ελληνικό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
 • Μεταφρασμένο και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου με τον οποίο ο υποψήφιος βραβεύτηκε από το ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.
 • Δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από καθηγητές του Ιδρύματος που φοιτούσε. Σε περίπτωση MBA μια συστατική επιστολή από εργοδότη είναι απαραίτητη.

Αναλόγως στο Πανεπιστήμιο και Μεταπτυχιακό που θα θελήσει κάποιος να πάει μπορεί να ζητηθούν και άλλα έγγραφα εκτός από τα παραπάνω.

Επίπεδο Αγγλικής Γλώσσας

Για την εισαγωγή ενός φοιτητή σε κάποιο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι απαραίτητη η γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Τα πιστοποιητικά Αγγλικών που είναι αποδεκτά από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια είναι:

 • IELTS (International English Language Testing)
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English
 • TESOL (Oxford-Arels Examination)
 • GCE -O (General Certificate of Ordinary Level)
 • TOEFL

Από τον Ιούνιο του 2016 μπήκε σε ισχύ η έκδοση φοιτητικών δανείων για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το κράτος της Αγγλίας δίνει στους Ευρωπαίους καθώς και στους Άγγλους φοιτητές δάνειο έως 10.609 λίρες. Τα χρήματα αυτά μπαίνουν κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε φοιτητή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οτιδήποτε θελήσει ο ίδιος ο φοιτητής (δίδακτρα, εστία, κόστος ζωής).

Μετά το πέρας των σπουδών τους, οι φοιτητές ξεκινούν να αποπληρώνουν το χρέος υπό την προϋπόθεση να εργάζονται και το ετήσιο εισόδημά τους να ξεπερνάει το ποσό των 21.000 λιρών. Σε περίπτωση που ο τελειόφοιτος δεν έχει καταφέρει να έχει το παραπάνω εισόδημα εντός 30 χρόνων, το χρέος διαγράφεται.

Το ποσό που θα οφείλουν οι τελειόφοιτοι για τα έτη που βγάζουν πάνω από £ 21.000, αποτελείται από το 6% της διαφοράς του ελάχιστου ορίου εισοδήματος (£ 21.000) με του παρόντος ετήσιου εισοδήματός τους.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Aν ένας τελειόφοιτος έχει ετήσιο εισόδημα £ 25.000, μία χρονιά, τότε καλείται να αποπληρώσει για το έτος αυτό τα εξής:

£25.000 – £21.000 = £4.000
H διαφορά επί το 6%
£4.000 x 6% = £240

Επομένως, για το έτος που ο τελειόφοιτος έβγαλε ετήσιο εισόδημα £25.000 θα οφείλει £240 ή £20 τον μήνα. αποτελεί την απάντηση για την ερώτηση «Πότε και πως αποπληρώνεται το δάνειο».

Δίπλωμα / Μεταπτυχιακή Βεβαίωση Σπουδών

Το Δίπλωμα / Μεταπτυχιακή Βεβαίωση Σπουδών είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας 9 μηνών το οποίο προηγείται του Master’s.

Masters’ / Μεταπτυχιακό

Όλα τα προγράμματα (MA, M.Sc) απαιτούν 9-μηνη παρακολούθηση (μαθήματα, σεμινάρια), τελικές εξετάσεις, και την τελική εργασία για την απόκτηση του μεταπτυχιακού πτυχίου (διατριβή) για άλλους 3 μήνες.

Μεταπτυχιακό Φιλοσοφίας M.Phil

Το Μεταπτυχιακό Φιλοσοφίας M.Phil είναι ένα διετές πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται σε μαθήματα, σεμινάρια και στην έρευνα. Στο τέλος των σπουδών ο φοιτητής πρέπει να υποστηρίξει τη διπλωματική του εργασία. Ο τίτλος M.Phil ονομάζεται επίσης προ-διδακτορικό.

Αν θες να σπουδάσεις στην Αγγλία, εδώ θα βρείς όλα όσα χρειάζεσαι

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!